Višestoljetna tradicija

OD 1891

Vino iz amfora kruna je našeg truda. Tu su nas priroda i zemlja najviše podarile tako da su malvazija istarska i teran dobili sasvim novu dimenziju. Pokazali su svoju plemenitost kroz produženu fermentaciju u amforama te počivanje vina bez uklanjanja dropa i taloga do kasnog proljeća. Grožđe se rađa iz zemlje i svoj sok poklanja zemlji kako bi ga ona pretvorila u vino.

Kabola - Marin Markežić
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing
  • Kabola - winegrowing

Vinogradarstvo

Nalazimo se na sjeverozapadu istarskog poluotoka, na 275 m nadmorske visine, a pogled nam seže do Alpa i Dolomita s jedne strane, te bogatog zelenila netaknute prirode i prekrasne morske panorame s druge strane. Naši su vinogradi smješteni na brežuljku pod nazivom Štancija i u okolici naše vinarije na lokaciji Kanedolo kod Momjana. Zemlja je uglavnom glinena i bogata laporom što vinima daje posebne značajke.

Marljivim radom u vinogradu dobivamo grožđe koje je slika našeg kraja i podneblja. Bez kvalitetnog grožđa nema velikih vina. To znači da priprema dobrog vina započinje već u vinogradu.

Grožđe pretačemo u čaše otkrivajući svu dobrotu i čari našega momjanskog kraja, sažetog u kapljicama vina Kabola.

Evolucija
naših vina

  • Kabola bottle from 1891

    1891

  • Kabola bottle from 1958

    1958

  • Kabola bottle from 1988

    1988

  • Kabola bottle from 1995

    1995

  • Kabola bottle from 2002

    2002

  • Kabola bottle from 2005

    2005

  • Kabola bottle from 2007

    2007

  • Kabola bottle from 2015

    2015

Podrumarstvo

Vino traži hlad podzemlja, želi mir. U podrumu se vino njeguje kako bi dobilo željene značajke. Naše grožđe kroz kraće i duže maceracije u hrastovim bačvama ili amforama dobiva posebne note. Tako nastaju naše etikete Malvazija Istarska, Malvazija Unica, Malvazija Amfora, Muškat Momjanski, Pjenušac RE, Teran, Merlot, Cabernet Sauvignon, Teran Amfora, Supremo.

  • Kabola - winemaking
  • Kabola - winemaking
  • Kabola - winemaking
  • Kabola - winemaking
  • Kabola - winemaking
  • Kabola - winemaking
  • Kabola - winemaking
  • Kabola - winemaking
ovalKabola Re & Amfora Malvazija

Kušajte tradiciju, rezervirajte degustaciju

Pretvaramo grožđe u vino i točimo ga u čaše otkrivajući dobrotu i čaroliju momjanskoga kraja kroz kapljice vina Kabola.

Nudimo vam 4 programa degustacije koje možete birati ovisno o svojim željama. Nakon vašeg upita potvrdit ćemo vam termin i trajanje degustacije kako bismo vam pružili najbolju uslugu. Trajanje je do 60 minuta ovisno o vrsti degustacije.

Degustacija vina